search
top

Slimmer omgaan met energie

Slimmer omgaan met energie bespaart je een hoop geld en het is ook nog eens goed voor de natuur. Niks is namelijk groener, dan het besparen van energie.

Begin met de simpele dingen

Energieverbruik terugdringenSlimmer omgaan met energie, begint gewoon thuis met simpele dingen. Je hoeft niet gelijk zonnepanelen of een nieuwe zuinige cv ketel te kopen. Begin gewoon klein en simpel. Slim omgaan met energie begint met het uitzetten van licht, wanneer je het niet nodig hebt en het hoeft niet altijd super fel te zijn. Je kunt het licht ook vaak dimmen en het overdag uit laten. Je kunt de apparaten uitzetten, wanneer je ze niet gebruikt. Het was pas draaien, wanneer de wasmachine helemaal vol zit.

Zo ga je al heel wat slimmer om met energie en bespaar je ook flink energie, wat op zijn beurt weer geld bespaart.

Verdere maatregelen nemen

Wanneer je deze simpele maatregelen hebt genomen, kun je ook een paar stappen verder gaan en wat geld investeren, om energie te besparen. Mijn tip is om eerst met kleine dingen te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst investeren in nieuwe lampen, zoals led lampen. Led lampen zijn namelijk heel zuinig met energie en ze zetten meer energie om in licht, dan andere soorten lamp.

Je kunt later gaan kijken naar grotere investeringen om energie te besparen, wanneer je ziet hoeveel geld de kleine dingen je al besparen. Wil je meer weten? Kijk dan eens opĀ http://www.energiebespaartips.com/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

top