search
top

Solex huren

Vind alles wat u zoekt

Solex hurenBent u op zoek naar een leuke activiteit voor uw familieweekendje of plant u het aankomende uitje met de zaak naar Breda en bent u nog op zoek naar een interessante manier om de regio te leren kennen? Hebt u vroeger zelf op een solex gereden en zou u dit graag nog eens herbeleven of wilt u juist de jongere generatie kennis laten maken met deze bijzondere en authentieke bromfiets? U kunt deze tegenwoordig overal in Nederland huren. Op deze website vindt u alles wat u moet weten over een solex huren, te beginnen met wat geschiedenis en de connectie met Nederland.

Ontdek de geschiedenis

Hoe oud denkt u dat de bromfiets inmiddels is? Vijftig jaar of zeventig jaar? Het juiste antwoord is bijna honderd jaar! De Franse fabrikant Vélosolex was de eerste die een motoraandrijving op een fiets zette en dit gebeurde in 1918. Het zou echter nog wel even duren voordat dit de hit werd die het worden zou. Pas in 1946 begon Vélosolex, of solex zoals we het in Nederland noemen, op grote schaal te produceren. Dit was net na de Tweede Wereldoorlog en mensen waren op zoek naar een alternatief voor de auto die niet erg bruikbaar was geworden nadat alle infrastructuur in Europa was vernield. Er was veel interesse en ook in Nederland was het tegen de jaren 60 een ware trend geworden om een bromfiets te huren of te kopen. Vandaag de dag kunt u nog altijd een solex huren en de nostalgie beleven.

Kies voor authentiek Nederlands of modern

Het Franse Vélosolex produceerde dus de eerst bromfietsen, maar zij waren natuurlijk niet de enige. Door het doorslaande succes begonnen bedrijven in verschillende landen ook met de productie van officiële modellen met een licentie van solex. In Nederland viel deze eer het bedrijf Van der Heem NV ten deel. In Den Haag werden tussen 1948 en 1969 een heleboel modellen in elkaar gezet die u tegenwoordig nog altijd kunt huren. Tegenwoordig worden ze nog op andere locaties gemaakt en u kunt dus ook een modernere solex huren als u dit wenst.

Meer weten?

Wilt u graag wat meer weten over de mogelijkheden om een bromfiets te huren of hebt u interesse in professionele begeleiding tijdens uw tour door de stad of het platteland? Wilt u meer weten over groepskortingen en de allermooiste locaties voor de solex? Kijk dan gerust even verder op onze website waar u alles vindt wat u weten wilt over een solex huren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

top