search
top

Nieuwe abonnement voor afgifte afval

binnevaart adviesVoor schippers is er een nieuwe abonnement voor de afgifte van afval en zonder deze abonnement kunnen ze dan ook geen afval meer afgeven. De abonnement moet aangeschaft worden bij de Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart. Over het abonnement is al heel veel ophef ontstaan, omdat de schippers ook al een lokale belasting betalen.

SAB

De Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart ofwel SAB is verantwoordelijk voor de financiering van het systeem voor de verzameling van olie- en vethoudende scheepsbedrijfsafval. Het is ook tegenwoordig de officiƫle Nationaal Instituut. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het afgeven van vaarbewijzen en vaar gerelateerde documenten.

Maatschappelijke doel

De SAB heeft een maatschappelijke doel en is dan ook een stichting. In Nederland heeft elke stichting verplicht een raad van toezicht nodig. De raad van toezicht controleert, dan de directie van een stichting, zoals SAB. De raad van toezicht heeft het recht om de directie te ontslaan en ook om nieuwe directie aan te nemen. Bij de SAB is het nog belangrijker, omdat het veel met de overheid te maken heeft en word dan ook veel strenger gecontroleerd. De stichting zelf valt onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De raad van toezicht word dan ook door het ministerie verantwoordelijk gehouden, als er onvoldoende toezicht is om het functioneren van SAB.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top