search
top

Achterstand tot arbeidsmarkt

outplacementVeel mensen die na een langdurig dienstverband ontslag krijgen, hebben moeite om een baan te vinden omdat ze een achterstand hebben opgelopen tot de huidige arbeidsmarkt. Een specialisatie waar de markt op dat moment juist behoefte aan heeft ontbreekt vaak en omscholing of bijscholing is dan gewenst.

Voor deze mensen is het dan ook moeilijk, om een baan te vinden. Ze willen wel graag werken, maar kunnen niet snel een baan vinden. Vaak zijn ze niet goed in solliciteren en weten ze niet goed hoe ze zichzelf moeten presenteren. Een traject dat veel succes heeft voor deze mensen is het outplacementtraject.

Outplacement is een uitgebreid traject voor mensen die ontslagen gaan worden of al ontslagen zijn. Het helpt hen om te gaan met het verlies van hun baan. Het verwerkingsproces en focus op de toekomst en huidige kansen vormen een belangrijk deel in de zoektocht naar een nieuwe baan. Wanneer mensen weten wat ze willen en kunnen zitten ze lekkerder in hun vel. Dat zal merkbaar zijn tijdens de sollicitatiegesprekken. Door goed om te kunnen gaan met het verlies van de baan en door positief en met vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken zal men zelfverzekerder overkomen tijdens de sollicitatie en zal de sollicitant meer vertrouwen uitstralen.

Outplacementbureau Nextjob bouwt het zelfvertrouwen van ontslagen werknemers helemaal op en geeft kandidaten de tools die ze nodig hebben om te kunnen slagen op de huidige arbeidsmarkt. Voor meer informatie over outplacement kunt u kijken opĀ http://www.nextjob.nl/.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top