search
top

Europese huwelijkstradities

Europa heeft door de jaren heen veel verschillende huwelijkstradities gekend en enkel daarvan worden vandaag de dag no beoefend.

De ringen

mooie bruidstaartDe ringen blijven de belangrijkste traditie in Europa en eigenlijk over de hele wereld. Het is gebruikelijk dat de toekomstige bruid ten huwelijk word gevraagd met een diamanten ring. De diamanten ring word de verlovingsring ring genoemd. Tijdens het huwelijksceremonie worden er ook nog ringen uitgewisseld. Hierbij geeft het bruidspaar de ander en ring, dat om de ringvinger gaat. Dit word de trouwring genoemd.

Bruidsboeket

De bruidsboeket is ook een grote traditie in Europa. De bruid draagt het bruidsboeket mee naar het altaar. Na de huwelijks ceremonie en vaak na het trouwfeest gooit de bruid de boeket weg. De aanwezige dames proberen het boeket vervolgens te vangen. De vrouw die het boeket vangt zal de volgende bruid zijn volgens de traditie.

Bruidstaart

De bruidstaart is ook een hele grote traditie. De taart word uitgekozen door het bruidspaar en is meestal een witte taart. De bruidstaart bestaat in de meeste gevallen uit 3 taarten. De taarten zijn op elkaar gestapeld en worden gescheiden door suikerpilaartjes. Het is dan traditie dat het bruidspaar de eerste stukje snijden en deze al elkaar voeren. De toplaag word dan meestal ingevroren om een jaar later op de huwelijksdag gegeten te worden. Wil je ook een mooie bruidstaart? Kijk dan eens op een van de volgende websites:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top